Oostenrijkse Frutura kondigt ambitieuze nieuwbouwplannen aan

100 nieuwe banen in nieuwe verwerkingsfaciliteit

De Oostenrijkse groenten- en fruithandelaar Frutura bouwt de voormalige Wick-fabriek in Vorchdorf (Stiermarken) om tot een logistiek knooppunt waar tegen het einde van 2021 100 mensen zullen werken, zo vertelt bedrijfsleidster Katrin Hohensinner in een interview met OÖN.

Er wordt een "laag dubbelcijferig miljoenenbedrag" geïnvesteerd. De nieuwbouw is noodzakelijk, omdat de bestaande faciliteit in Sattledt te klein wordt en geen uitbreidingsmogelijkheden biedt.

In de afgelopen twee jaar heeft Frutura zijn omzet met groenten en fruit verhoogd van 350 naar bijna 500 miljoen euro en het bedrijf verwerkt jaarlijks 150.000 ton goederen met 800 medewerkers. Hohensinner ziet grote mogelijkheden in de groenten- en fruitteelt, bijvoorbeeld in het Eferdingbekken. Frutura wil daarom ook in Opper-Oostenrijk op zoek gaan naar potentiële leveranciers waarvan de teelt aansluit bij de duurzaamheidsprincipes van het bedrijf. In 2030 verwacht Hohensinner een verdere groei tot 75% voor de afzet van groenten en fruit in Centraal-Europa.

Voor meer informatie:
Katrin Hohensinner
Frutura Obst & Gemüse
Kompetenzzentrum GmbH
Fruturastraße 1
8224 Hartl
Österreich
+43 (0)3334 41800
office@frutura.com
www.frutura.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven