Panama krijgt hightech aardbeienteelt

Ag Incotech, een ontwikkelaar en beheerder van grote landbouwprojecten, heeft eind 2020 haar plannen aangekondigd voor de bouw van de eerste hightech kassen met bedekte teelt in Panama, een van de eerste van deze soort in Centraal Amerika, voor de productie van lokale aardbeien. De strategie van het bedrijf zal erop gericht zijn om kapitaal toe te kennen aan de investering in teeltbedrijven met geavanceerde technologie, op lokale markten waar te weinig aanbod is. "Deze bedrijven zullen het jaar rond verse aardbeien kunnen leveren, in een geïntegreerde distributierelatie met lokale winkeliers en eterijen," zeggen ze.

Het bedrijf wil de carbon footprint van producten die over een lange afstand getransporteerd worden, verminderen, en nieuwe smaken toevoegen en de kwaliteit van het product verhogen. "Onze missie was het kiezen van een goede locatie voor lokale marktbereikbaarheid en met groeipotentie." 

Koelsystemen op zonne-energie
Ag Incotech ondernam een duurzame stap bij Ag Berry Corp, door koelsystemen op zonne-energie te integreren in hun projectontwerp. Het doel van het bedrijf is het vinden van oplossingen om te helpen bij de vraag van consumenten en winkeliers naar meer lokaal geteeld voedsel. Charlie Kermer, CIO van Ag Incotech bevestigde: "We zijn meer dan zeker dat het verhogen van de lokale kwaliteit van aardbeien het absolute minimum is wat dit project zal bereiken. Ons grotere doel is het terugdringen van de internationale import waarop Panama veel te lang heeft gesteund en het voorbijstreven van de kwaliteit en houdbaarheid door de bereikbaarheid van hoogwaardige, lokaal geteelde aardbeien in minder dan een uur na het oogsten."

Hetzelfde bedrijf heet ook plannen voor het bouwen van een project op grote schaal in de VS in 2021.

Voor meer informatie:
Ag Incotech
www.agincotech.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven