Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Bioreactor biedt oplossing om in de grond biologisch te blijven telen”

Tholen - In het Innovatiecentrum ‘De Kas’ van Van der Knaap Groep worden proeven gedaan in diverse groentegewassen. Vandaag is de ‘tomaat in de grond’ proef aan de beurt in dit artikel. “Bij deze proef gaan we het beste van twee werelden bij elkaar brengen”, vertelt Karel de Bruijn.  

De Skal-teelt is teelt in de grond, waarbij gewerkt wordt met organische meststoffen en compost als dekaarde. Normaal wordt er bij de teelt alleen met schoon water gegoten. Karel legt uit: “Dat gaan we bij deze proef anders doen. We zien in de teelt veel problemen met een stikstofgehalte wat nogal fluctueert. Tijdens deze proef gaan we gebruik maken van een combinatie. We geven met de bioreactor een basis mee van stikstof, in plaats van schoon water. Hiermee kan je de pieken en dalen van de aanwezige stikstof afvlakken ten opzichte van de traditionele manier.” 

In de grond
Zoete puntpaprika is een van de moeilijkste teelten voor Skal-telers. Met deze proef wil Van der Knaap aan telers laten zien dat de opbrengst hoger wordt en er een betere plantgezondheid ontstaat. “Telers zijn nu soms nog een beetje huiverig wat betreft het ‘uit de grond’ en biologisch telen. Op deze manier kunnen we ze een oplossing bieden om ‘in de grond’ biologisch te blijven telen”, sluit Karel af.  

Voor meer informatie:
Van der Knaap Groep
www.vanderknaap.info
vdk@vanderknaap.info   
+31 174 296606