Eerste constructiefase van vertical farm in Kopenhagen compleet

De nieuwe vertical farm van Nordic Harvest is veertien verdiepingen hoog, in een ruimte van 7000 m2 in Copenhagen Markets, aan de rand van de Deense hoofdstad. Het wordt volgens de telers 'de grootste en meest efficiënte vertical farm van Europa', met de gepatenteerde technologieën van YesHealth Group: robotica, teelt op water, rijen van meer dan 20.000 LEDs, en slimme software voor het verwerken van meer dan 5000 individuele datapunten, allemaal geïntegreerd in Nordic Harvest's ontwerp van processtroom en verpakking. 

Samenwerkend als partners begonnen YesHealth Group en Nordic Harvest A/S met de constructie van de vertical farm in april dit jaar, en de eerste fase van de bouw was compleet na slechts zes maanden. Productie zal in het eerste kwartaal van 2021 beginnen en er wordt verwacht dat het eerste jaar al winst gemaakt zal worden.

Dat maakt deze vertical farm een echt praktijkvoorbeeld voor de hele sector wordt, aldus de betrokken partijen. De financiële verwachtingen zijn gebaseerd op een schaalmodel, waarin de vertical farm uitvergroot wordt van een initiële 200 ton per jaar tot een enorme 1000 ton aan jaarlijkse productie in het vierde kwartaal van 2021. 

Voorzitter van de YesHealth Group Tsai Wen-Chin bevestigt: "Bovenop onze technologie die we in de laatste tien jaar hebben ontwikkeld, kan YesHealth Group nu echte data uit Denemarken benutten, met het unieke klimaat en omgeving, waardoor we onze technologie nog sneller en efficiënter kunnen verbeteren."

CCO van de YesHealth Group Jesper Hansen bevestigt ook: "Dit is een cruciale stap in onze uitbreiding naar Europa, en het staat in lijn met ons wereldwijde uitbreidingsplan, wat we zorgvuldig hebben opgesteld voor de komende jaren. YesHealth Group heeft vooraanstaande technologie en kennis, en we selecteren meerdere regionale partners met lokale marktexpertise zoals Nordic Harvest."

"Ons team heeft de afgelopen acht maanden onvermoeibaar doorgewerkt om deze vertical farm in Kopenhagen werkelijkheid te maken," vertelt Stella Tsai, projectmanager bij YesHealth Group. "Het is een waardevolle ervaring die we met ons meenemen naar volgende projecten."

Volgens Kevin Lin, directeur van Business Development bij YesHealth Group, "vertegenwoordigt deze gebeurtenis een cruciale mijlpaal in onze internationale uitbreiding, en onze eerste stap richting het bouwen van meer vertical farms in Europa, Azië en de MENA-regio."

Voor meer informatie:
Yes Health Group 
contact@yeshealthgroup.com  
www.yeshealthgroup.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven