Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog één week de tijd voor aanvraag derde periode NOW

Werkgevers die een aanvraag willen indienen voor de derde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) hebben daarvoor nog één week de tijd. Een aanvraag indienen bij UWV kan tot en met zondag 13 december. Sinds 16 november heeft UWV inmiddels ruim 38.500 aanvragen ontvangen.

De regeling NOW is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in deze moeilijke tijd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober tot en met december. Die tegemoetkoming is dit keer maximaal 80 procent bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. Daar staat tegenover dat de loonsom met tien procent mag dalen zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van de tegemoetkoming. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

Inmiddels 472 miljoen euro uitgekeerd door UWV
Van de ingediende aanvragen zijn er inmiddels bijna 29.000 goedgekeurd. Deze werkgevers hebben inmiddels de eerste termijn van hun voorschot ontvangen, in totaal 472 miljoen euro. De meeste toekenningen gaan naar de sector horeca en catering. Meer informatie over de toekenningen per sector, arbeidsmarktsector, gemeente en bedrijfsomvang is te vinden in de factsheet die UWV vorige week donderdag publiceerde. De factsheet is gebaseerd op de gegevens tot en met 26 november.

Voor een snelle afhandeling is het van belang dat werkgevers de aanvraag in één keer goed en volledig invullen. Om werkgevers daarbij te helpen zijn op de website van UWV uitgebreide informatie en instructiefilmpjes te vinden. Ook is het van belang dat werkgevers een realistische inschatting van hun situatie maken. Met de rekenhulp omzetverlies kunnen werkgevers het percentage aan omzetverlies berekenen. Op www.simulatienow.nl kunnen werkgevers een inschatting maken van de hoogte van het voorschot en de uiteindelijke tegemoetkoming. De simulatietool laat onder andere zien wat de gevolgen zijn van een dalende loonsom.

bron: UWV

Publicatiedatum: