Britse prijzen voor tomaat, sla en citroen zullen stijgen bij no-deal Brexit

In een studie die het mondiale onderzoeksprogramma Sustainable & Healthy Food Systems (SHEFS) onlangs publiceerde wordt beweerd dat door nieuwe handelstarieven die na een no-deal Brexit zullen ontstaan, de prijs van groenten en fruit in het Verenigd Koninkrijk zullen stijgen.

De AGF-prijs kan met een no-deal-scenario op 1 januari met 4% toenemen en sommige artikelen kunnen zelfs nog meer stijgen. Het Verenigd Koninkrijk is sterk afhankelijk van de import van groenten, momenteel 65% van het Britse aanbod, zo blijkt uit onderzoek dat in de studie wordt aangehaald.

Alan Dangour, professor in Food and Nutrition for Global Health, LSHTM en directeur van het Centre on Climate Change and Planetary Health:  "Deze nieuwe analyses laten zien dat het onder een no-deal Brexit in het Verenigd Koninkrijk nog duurder kan worden om een gezond eetpatroon te kunnen volgen. Het Verenigd Koninkrijk is sterk afhankelijk van groenten en fruit uit de EU en het onvermogen van de regering om een post-Brexit deal te definiëren brengt de voedingskundige gezondheid van de natie in gevaar."

Bron: News Yahoo 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven