Pizza Pilgrims gaat vertical met Harvest London

Pizza Pilgrims heeft eind 2020 een nieuwe samenwerking aangekondigd met teler Harvest London, dat in het kader van een nieuwe, duurzaam gerichte aanpak ingrediënten aan het restaurantbedrijf zal leveren. Pizza Pilgrims zal voortaan al haar basilicum exclusief van Harvest London afnemen, die dit kruid in hun milieuvriendelijke, verticale teeltbedrijf in Leyton telen.

Pizza Pelgrims oprichter James Elliot: "We zijn erg enthousiast over het vooruitzicht om met het team van Harvest London samen te werken om op een duurzamere manier verse ingrediënten voor onze menu's te verkrijgen. Het zal je niet verbazen dat basilicum ons meest gebruikte kruid is en we verwerken er 82 kg per week van. De overstap naar lokale, verticale tuinbouw heeft een enorme impact op de ecologische voetafdruk van Pizza Pilgrims."

Basilicum is nog maar het begin, vervolgt hij. "We zijn van plan om met deze nieuwe wetenschap en technologie op elk moment van het jaar specifieke pizza-ingrediënten te kunnen telen, zonder dat we op bepaalde seizoenen hoeven te wachten."

Pizza Pilgrims is de eerste Britse restaurantketen die één enkel ingrediënt van een teeltbedrijf afneemt.

De verticaal geteelde basilicum van Harvest London wordt nu gebruikt in alle dertien Pizza Pilgrims restaurants en voor hun landelijke 'Pizza op de Bus'-concept.

Voor meer informatie:

Pizza Pilgrims
www.pizzapilgrims.co.uk 

 

Harvest London
www.harvest.london   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.