ontwikkeling Fase 4 gaat verder met overname van Agroetik

FD Berries, dochterbedrijf van FibreDust, breidt uit met overname

FibreDust LLC blijft doorgroeien. Onlangs kondigde de producent van hoogwaardige kokosvezelproducten Fase 4 van FD Berries in Jalisco, Mexico aan. Verdere uitbreiding van hun zachtfruitteelt in Mexico is compleet met de overname van Agroetik. 

Agroetik heeft ongeveer 40,5 hectare, waarvan 1,6 hectare vijgen, 9 hectare framboos en evenveel blauwe bessen. De overige grond zal in 2021 worden beplant. Als familiebedrijf is Agroetik in minder dan zes jaar gegroeid naar een bedrijf met 66 mensen in dienst. In Usmajac in de staat Jalisco in Mexico teelt het bedrijf Biloxi en Sophia blauwe bessen, en Adelita frambozen. 


Foto: Alfredo Perez Lopez Guerra, Anderson Consulting/Agroetik, Sam Ahilan, Directeur van Fibredust, Alanso Martin Montes, Anderson Consulting/Agroetik en Jorge Chavez, FD Berries Manager 

Waterbesparing is belangrijk voor de teelten op het bedrijf, en de laatste 4 groeiseizoenen is er gebruik gemaakt van een reservoir van 5 miljoen liter. "We zijn trots op wat FD Berries neergezet heeft in zo'n korte tijd. We zijn gegroeid van een klein bedrijf van ongeveer 40 hectare naar meer dan 120, met plannen voor verdere groei in 2021. In 2024 willen we boven de 200 zitten!" zei Sam Ahilan, Directeur van FibreDust. 

"Agroetik is een geweldige aanvulling op FD Berries en de FibreDust familie," ging hij verder. "Met de kennis van FibreDust en FD Berries zal de Fase 4 uitbreiding nog sneller gaan, met een goede kwaliteit zachtfruit," zei Guillermo Mendoza, Operations Manager. 

FibreDust is een van de grootste producenten van hoogwaardige kokosvezel in hun eigen fabrieken in India, Sri Lanka en Mexico. Ze zijn gespecialiseerd in commerciële en professionele kokosnoot-producten voor hydrocultuur. "We bieden gewasspecifieke producten, ontworpen om uw inspanningen in lowtech of high-tech teeltsystemen te maximaliseren. Kokos is de keuze van de professionele teler voor fruit, bloemen en groente, over heel de wereld. Alle FibreDust producten zijn van de hoogste kwaliteit, gewassen met een lage EC en klaar voor gebruik."

Anderson Consulting (Mexico) is een afdeling van Anderson Global, wat zich specialiseert in juridische en fiscale diensten voor fruittelers wereldwijd. 

Voor meer informatie:
FibreDust

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven