16 december start Academy Tomaat: inschrijven kan nog

De Academy Tomaat is een aparte cursus binnen Het Nieuwe Telen, speciaal voor tomatentelers en medewerkers op tomatenkwekerijen. Tijdens de cursus wordt de verbinding gelegd tussen de full LED-proef (Merlice) met warmte terugwinning en de praktijkbedrijven van de deelnemers. Woensdag 16 december 2020 start de Academy Tomaat, inschrijven is nog mogelijk, zo deelt Robert Solleveld van Glastuinbouw Nederland op Kas als Energiebron.

Het streven van de proef is om fossielvrij te telen door de kas maximaal te isoleren, de warmte van de lampen optimaal te benutten en de latente warmte uit de kaslucht te oogsten door middel van een warmtepomp. De cursus wordt gegeven door Peter Geelen met ondersteuning van Lisanne Schuddebeurs (Delphy) en voorlichter Henk Kalkman.

Spiegelen aan eigen teeltplan
Centraal staan de principes van Plant Empowerment, die de basis vormen voor Het Nieuwe Telen. Tijdens de zes cursusdagen worden alle vragen van de cursisten rondom de actualiteit van de eigen teelt behandeld. Het verloop van de proef en het verloop van de teelten bij de deelnemers wordt gespiegeld aan het eigen teeltplan en de basisprincipes van Plant Empowerment.

Het doel van de bijeenkomsten is om de leercurve te versnellen door de beperkende factoren tijdens het seizoen te ontdekken en een teeltmethode te ontwikkelen die meetbaar en herhaalbaar is. Dit leidt automatisch tot meer rendement op het bedrijf, op een duurzame manier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven