Guy Claessens, Fruit Vandepoel

“Tijdens Kerst gaan we minder eten maar wel met luxere producten”

Tholen – “De handel is kalm voor de tijd van het jaar. Het is vrij rustig, maar niet negatief. We hebben een goede interactie met klanten en leveranciers en we hebben mooie producten in het assortiment. Echter het volume is er gewoon niet door de sluiting van de horeca en omdat de economie vanwege het virus aan het sputteren is”, zegt Guy Claessens van Fruit Vandepoel. “Het is begrijpelijk dat mensen wat spaarzamer omgaan met hun geld. Sommige mensen zitten thuis en de reserves raken op. Eén van de dingen waar ze op gaan bezuinigen zijn de boodschappen.”

Of de feestdagen een boost gaat geven aan de handel is volgens Guy nog niet helemaal zeker. “In een normaal jaar gaat men zo’n drie keer eten. Een keer met vrienden, ouders en schoonouders, maar in België mogen we bijna niemand zien en je gaat ook niet vier keer uitgebreid koken. Ik denk dat we in verhouding minder gaan eten, wel met luxere producten. Take away zal dit jaar wel populair zijn. Steeds meer restaurants bieden deze service aan en hebben ook een speciaal Kerstmenu. Ik verwacht dat heel wat mensen hier gebruik van gaan maken dit jaar.”

“We hebben een mooi bospaddenstoelenseizoen dit jaar. Er is voldoende aanvoer en de vraag is erg goed. Eekhoorntjesbrood is momenteel wat moeilijk qua aanvoer, maar we hebben er goed mee gewerkt. Ook het Zuid-Afrikaans kersenseizoen is onverwacht een succes geweest. Exoten hebben ook een prima seizoen, enkel de vergeten groenten doen het iets minder door de sluiting van de horeca. Toch is er eigenlijk geen product helemaal stilgevallen. Dat hadden we wel tijdens de eerste lockdown, maar nu hebben er veel restaurants take away waardoor alles rustig doorloopt”, zegt Guy.

Voor volgend jaar is Claessens positief gesteld. “Als de winterperiode voorbij is en het vaccineren goed van de grond is gekomen, verwacht ik een mooi jaar. Ik denk dat we een top voorjaar gaan krijgen, maar dat tijdens lange weekenden, feestdagen en vakantieperiodes het land leegstroomt en het erg kalm kan zijn. Dat kan nefast zijn voor de horeca. Toch blijft het afwachten hoe het allemaal gaat lopen en proberen we met een positieve blik naar de toekomst te kijken.”

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Fruit Vandepoel
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
+32(0)495 233 581
guy@fruitvandepoel.be                
www.fruitvandepoel.be       


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven