BASF Vegetable Seeds met ToBRFV intermediair resistent tomatenras op de markt

Voor het nieuwe teeltseizoen in Mexico komt BASF Vegetable Seeds op de markt met een nieuwe ToBRFV intermediair resistente cherrypruimtomaat. "Het nieuwe ras heeft zich al twee seizoenen bewezen tijdens testen op verschillende locaties in Sinaloa, Bajio, Baja California en Zuid-Mexico", vertelt Hiram Gutierrez Ayala, Crop Sales Manager Tomato Fresh voor NAFTA.

Het ras toonde zich betrouwbaar onder lichte en zware virusdruk en zal volgens Gutierrez Ayala bijdragen aan een stabieler tomatenaanbod voor de binnenlandse Mexicaanse markt en de Verenigde Staten en Canada, belangrijke exportmarkten. Los van de resistentie presteert het ras ook verder goed. "Consumenten zullen de snoeptomaatjes waarderen vanwege hun mooie uiterlijk, houdbaarheid en zoetheid", aldus de verkoopmanager.

Geen symptomen
De resistentie in het nieuwe ras zorgt ervoor dat de vruchten geen symptomen vertonen en verkoopbaar blijven, legt Ivan Angulo Araujo, Regional Product Specialist Tomato Fresh van BASF uit. Dat levert telers een betrouwbare opbrengst op.

Deze introductie van het ras is het resultaat van het versnelde ontwikkelingsproces voor ouderlijnen met behulp van innovatieve veredelingsmethoden waaronder indoor farming en markertechnologie.

In 2021 wil het veredelingsbedrijf ook Romatomatenrassen introduceren en bovendien meer rassen voor meer regio's met ToBRFV-resistenties. 

Voor meer informatie:  
BASF Vegetable Seeds
www.nunhems.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven