Microgroenteteler Wales vindt met Engeland 'gat in de markt'

Het in Wales gevestigde teeltbedrijf Dragon Microgreens teelt microgroenten. Het bedrijf heeft in het zuidoosten van Engeland een gat in de markt ontdekt en levert haar producten nu aan een aantal toprestaurants in Brighton. Dragon Microgreens was op zoek naar nieuwe klanten na in maart hard geraakt te zijn door de pandemie.

Toen de lockdown werd ingesteld, moesten de eigenaren Jamie en Nick hun activiteiten meteen stilleggen en zagen zij de toekomst somber in. Als nieuw bedrijf kreeg Dragon Microgreens echter steun van de NutriWales Cluster Group van de regering van Wales, evenals van de Controlled Environment Agriculture Special Interest Group, en het tweetal was dan ook vastbesloten om een oplossing te vinden. 

Jamie Walker, medeoprichter van het bedrijf: "We hebben geluk dat we onze microgroenten in een vertical farm telen in Brecon Beacons, waarbij we vers bronwater en biologische compost gebruiken om de smakelijkste en meest verse microgroenten te telen."

Een jaar geleden werd met telen gestart. "Vanwege de Covid-19 pandemie kwam ons bedrijf ineens stil te liggen. We moesten op zoek gaan naar nieuwe klanten om onze productie weer op te kunnen starten. We benaderden restaurants in het zuidoosten van Engeland en met succes. Sinds eind augustus leveren we wekelijks aan een tiental restaurants in Brighton, waaronder het prestigieuze Salt Room Restaurant en het Hilton Brighton Metropole Hotel. Nu het aantal orders snel toeneemt, proberen we ons klantenbestand nog verder uit te breiden en richten we ons nu op het vinden van klanten in Wales."

Zoals op newsfromwales.co.uk te lezen is teelt Dragon Microgreens verschillende microgroenten zoals, koriander, broccoli, basilicum, amarant, boerenkool, radijs, zonnebloemen en zeldzame soorten zoals shiso. Jamie en zijn partner Nick zijn erg blij met de vele positieve reacties die zij krijgen van winkeliers en restauranthouders.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven