Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas Costa Group krijgt microturbine van 800 kW

De kas in Guyra van de Australische Costa Group zal worden uitgerust met een Signature Series microturbine van 800 kilowatt (kW). Capstone Turbine Corporation heeft aangekondigd dat ze hiervoor een order hebben ontvangen.

Optimal Group, Capstone's exclusieve distributeur in Australië, heeft de order voor de unit, die naar verwachting in juni 2021 in gebruik zal worden genomen, toegewezen gekregen.

Luchtfoto van de geavanceerde tomatenkas van de Costa Group

De microturbine komt in de buurt van de stad Guyra in New South Wales en zal worden ingezet in een van de grootste en meest geavanceerde tomatenkassen in Australië. 

Costa Group heeft een efficiënt en betrouwbaar energiesysteem uitgezocht dat minimaal onderhoud vereist en milieuvriendelijk is. Ze wendden zich tot de microturbine-technologie van de Optimal Group en Capstone om hun enorme uitbreidingsproject te kunnen uitvoeren. "Optimal was in staat om een oplossing te bieden die aan onze uitgebreide energiebehoeften zou voldoen en een flexibelere energiebron zou bieden," aldus de telers.

De microturbine configuratie wordt geïnstalleerd in een Quad-Gen-toepassing (gecombineerde energie, warmte, koeling en CO2-fertigatie) en omvat een gespecialiseerde warmteterugwinningsmodule, twee gelijktijdig stokende branders en een op maat gemaakt koelsysteem van Optimal.

De 800 kW microturbine zal worden verzonden in een behuizing met vijf compartimenten om toekomstige uitbreidingen mogelijk te maken. De inherente modulaire architectuur van het systeem zal de klant in staat stellen om het met een extra 200 kW uit te breiden, tot 1 megawatt (MW).

De microturbine zal de kas van warm water voorzien via een op maat gemaakte en uit twee fasen bestaande warmteterugwinningsmodule. De eerste fase zal de kasverwarming voorzien van warm water met een hoge temperatuur (85 °C). De uitlaat wordt naar twee warmwaterboilers gestuurd als verbrandingslucht. De ketels zullen worden uitgerust met twee branders van SAACKE, die de uitlaat van de turbine gebruiken om de brander te laten stoken. De ketels zorgen voor warm water voor de kas, terwijl de gekoelde uitlaat gebruikt wordt voor de CO2-fertigatie van de installatie. Om de distributie van de rookgassen te verbeteren is een waterkoelsysteem opgenomen om de prestaties van de rookgascondensors te verbeteren.

"De microturbine-technologie van Capstone is uitstekend geschikt voor WKK en CO2-inbreng in een kas," zegt het team. "Kassen leveren meestal de CO2 om de plantengroei te bevorderen door gebruik te maken van de uitlaatgassen van een aardgasketel. Bij deze toepassingen levert de schone uitlaat van de microturbine een extra waarde op, omdat de planten een rijkere stroom CO2 krijgen terwijl de CO, NOx en koolwaterstof zeer laag blijven".

Voor meer informatie:
Capstone Turbine Corporation
16640 Stagg Street
Van Nuys, CA 91406
+1 818-734-5300
www.capstoneturbine.com

Publicatiedatum: