New Growing Systems, Almería

Verdubbeling van de aardbeienteelt zonder uitbreiding van de faciliteiten

De Huelva-macrotunnel is slechts 6,5 m breed en op deze breedte zijn tien teeltgoten geïnstalleerd. Dit is mogelijk dankzij het nieuwe teeltsysteem van NGS, het Rotational NGS System. Donald Gartland van NGS: "Dit vertaalt zich in 15.300 strekkende m teeltgoot/ha."

Gartland: "We hebben dit nieuwe teeltsysteem speciaal voor aardbeien in macrotunnels van het type Huelva ontworpen en zien ook in Canada, de VS en Groot-Brittannië grote mogelijkheden. Het is geweldig voor aardbeientelers die een hogere opbrengst en meer winstgevendheid van hun faciliteiten nodig hebben zonder dat ze hun faciliteiten hoeven uit te breiden."

Het systeem maakt gebruik van NGS's Multiband Duo, dat wereldwijd uitstekende teeltresultaten voor aardbeien heeft laten zien. "Het rotatiesysteem plaatst het gewas automatisch op de meest geschikte locatie om de fotosynthese uit te voeren, zodat de teeltcapaciteit van elke plant op geen enkel moment beperkt wordt. Het nieuwe aan dit systeem is dat in de typische breedte van de macrotunnel van het Huelva-type, met een breedte van slechts 6,5 meter, 10 teeltlijnen worden geïnstalleerd, wat zich vertaalt in 15.300 strekkende m teelt/ ha. Met andere woorden, 153.000 planten/ha op 20 cm afstand tussen de planten of 204.000 planten/ha met 15 cm afstand tussen de planten."

Op de video een protoype van de installatie. De commerciële versie, 2.0, is geoptimaliseerd naar een soepeler ontwerp en wordt momenteel geïnstalleerd in Zuid-Spanje en Portugal.

Voor meer informatie:
New Growing Systems
Paraje El Canadillar, 10
(04640) Pulpi · Almería · Spanje
+34 950 619 343
ngs@ngsystem.com 
www.ngsystem.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven