1-14 februari 2020: Party time

Tholen - Begin februari spreekt heel Berlijn Nederlands. Zo lijkt het tenminste als je door de Hollandhal op de Fruit Logistica rondstruint. Of op de The Berlin Party was. Daar werd gedanst, gegeten en gedronken tot in de late uurtjes. Kom daar nu nog maar eens om. Verder in dit overzicht: grote telers zetten stappen én dat doet ook PB tec, met een investeerder aan boord.

Maar eerst Berlijn. Daar was het drie dagen ouderwets feest. Foto's zeggen genoeg. 

De tekst gaat onder de foto's door.


Alle tuinbouwfoto's van de Fruit Logistica 2020 hier


The Berlin Party 2020

Los van de beurs gebeurde er ook genoeg. Quality Life Produce stelde zich voor. De 'nieuwe' grote bioteler ging telen in de kassen van voorheen A.C. Hartman. En Genson Group, over grote telers gesproken, zette ook stappen met als resultaat de titel 'Holland Crop teler van het jaar' als grote AH-leverancier én een nieuwe directie. Net als Hoogweg Paprikakwekerijen, dat verder besloot uit te breiden en 24 hectare 'kas zonder gas' liet bouwen.


Het Genson-zevental, van links naar rechts (staand): Theo van Gennip, Marc van Gennip en Anton Gennip v.l.n.r. (zittend): Bart Goorts, Mari van den Heuvel, Marco van den Heuvel

En dan PB tec. Tijdens een bijeenkomst van de Agro Business Club Westland vertelde Koen Brabander van de tuinbouwtechnische toeleverancier over de keuze om in zee te gaan met investeringsmaatschappij Victus. “Als ik nu terugkijk zouden wij het weer doen”, vertelde hij. En zoals we nog gaan zien, kwamen er later in 2020 nog heel wat investerdeersnieuwtjes aan. 


Koen Brabander aan het woord

Ander bedrijfsnieuws was er van DoekenDraad.nl en Screen4seasons, zij gingen samenwerken. Ron Groenewald en Cees van der Kaaij lieten namelijk weten 'het vak nog veel te leuk' te vinden.


Ron Groenewald en Cees van der Kaaij

En dan nog een geintje in het Vertical Farming-debat door Dirk Aleven van FoodVentures, een rapport over de 'veelbelovende' resultaten van paprikaoogstrobot Sweeper en de eerste storm van 2020, die 'een storm in een glas water' bleek.


Vertical farming?

Of toch niet?


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.