Ruime aanvoer, lagere vraag op Duitse groothandelsmarkten

De keuze was reuze op de Duitse groothandelsmarkten, ook vorige week weer. Kasgroenten kwamen in overvloed op de markt, met Spanje als grootste aanvoerder. De vraag bleef achter op de ruime vraag, maar toch waren er soms prijsstijgingen, zo kan worden opgemaakt uit een nieuw BLE-marktrapport. Zo stegen in Hamburg de prijzen voor Hollandse ronde tomaten en Belgische vleestomaten. In Frankfurt liepen de prijzen voor trostomaat op.

In tomaat doen, naast Spanje, ook Marokko, België, Nederland en Italië goed mee, terwijl er ook product uit Turkije, Kroatië, Frankrijk en Duitsland op de markt was. Het grote aanbod voldeed makkelijk aan de vraag die er was, waardoor de prijzen regelmatig daalden gingen. De middenprijzen aan het eind van week 48 zijn desondanks redelijk stabiel in vergelijking met week 47. 

Spaanse komkommers domineren de Duitse groothandelsmarkten. Het aanbod is echter groter dan de vraag, met lage prijzen tot gevolg. Incidenteel waren er ook lichte prijsstijgingen te noteren.

De allerlaatste Nederlandse paprika's gingen vooral als klasse II over de toonbank op de Duitse groothandelsmarkten. De prijzen lagen rond een euro per kilo. Net als de afgelopen weken blijven er flinke schommelingen in de kwaliteit, met ruime marges in de prijsstelling tot gevolg. 

Aardbeien komen, net als de kasgroenten, zowel van dichtbij als van verder weg. Het product uit Nederlandse kas kende stijgende prijzen van 3,50 naar 4,30 per 500 gram. Belgisch product ging voor 5,50 per 500 gram weg. Ook was Egyptisch product op de markt, per 250 gram aangevoerd.

 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven