Varkensmest uit bioreactor in komkommer

Tholen - Samen met Wageningen University & Research heeft Van der Knaap Groep een proef gehouden, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van twee verschillende soorten minerale voeding. “We kijken naar het verschil tussen minerale voeding en minerale voeding waarbij calcium- en kaliumnitraat is gemaakt van varkensmest met behulp van onze bioreactor”, legt Karel de Bruijn uit.


Ron van der Knaap en Karel de Bruijn

Circulaire meststof
De stikstof uit varkensmest wordt gemineraliseerd en omgezet tot hoogwaardige meststoffen die geschikt zijn voor de professionele tuinbouw. Karel: “De bioreactor, die we kennen van organische voeding, is ook nu weer de sleutel tot succes. Er gaan iets meer stappen aan vooraf en het proces is uitgebreider, maar het werkt heel goed.”

Stikstofproblematiek
Deze manier van werken draagt bij aan een oplossing voor de stikstofproblematiek. Karel vertelt hoe dat precies zit: “Doordat we de producten geschikt maken voor de professionele glastuinbouw, helpen we veehouders om een deel van de mestproblematiek op te lossen. Er worden twee sectoren bij elkaar gebracht.”

De proef is inmiddels afgelopen en de WUR analyseert nu de resultaten. Eind januari wordt het rapport gepubliceerd en worden de precieze resultaten bekend gemaakt.

Voor meer informatie:
Van der Knaap Groep
www.vanderknaap.info
vdk@vanderknaap.info   
+31 174 296606 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven