Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

2 ha sla met plannen voor verviervoudiging

Pure Green Farms in Indiana begint in februari 2021 met het telen en distribueren van bladgewassen. De twee hectare grote kas is uitgerust met geavanceerde technologie en biedt de mogelijkheid om duurzaam en jaarrond te telen. De nieuwe, grootschalige faciliteit wordt gebouwd door Bom Group in South Bend (Indiana), en gaat naar verwachting meer dan 8 miljoen supermarkteenheden produceren in het eerste jaar. In de toekomst wordt dat aantal mogelijk nog verviervoudigd. 

Foto's van de voortgang van de bouw in november 2020, toen Green Automation hun volledig geautomatiseerde teeltsysteem installeerde.

Geen mensenhanden
"We zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om onze bladgroenten jaarrond hier in the Midwest te kunnen telen. Ons teelt- en verpakkingssysteem wordt het meest geavanceerde van de hele industrie, en zorgt dat mensenhanden het product niet hoeven aan te raken," zegt Joe McGuire, de CEO van Pure Green Farms. "Hierdoor verloopt ons proces gestroomlijnd en kunnen onze klanten er altijd op rekenen dat ze hun bladgroenten sneller én veiliger geleverd kunnen krijgen." 

Het product wordt gelanceerd in februari 2021.  

Publicatiedatum: