Snack voor roofmijten

Koppert Biological Systems lanceert een stimulerend voer voor zijn roofmijten, verkrijgbaar in een kartonnen koker van 0,9 liter. Uitgebreide proeven met Predafeed in Spanje en Nederland tonen volgens Koppert aan dat deze ‘snack’ de roofmijten een boost kan geven zodat populaties meer dan drie keer zo groot worden.

Predafeed, met als basis Carpoglyphus lactis, werd ontwikkeld door de R&D-afdeling van Koppert als antwoord op 'een duidelijke behoefte in de markt'. "Door de roofmijten bij te voeren, wordt voorkomen dat de populatie nuttige roofmijten afneemt of afsterft als er een tekort is aan plaag-insecten in het gewas. Het gebruik van Predafeed zorgt voor een gezonde populatie roofmijten die zich vermenig-vuldigt zodat ze optimaal hun werk kunnen doen", aldus de gewasbeschermings-specialisten. 

Uitgebreide proeven
Proeven in Spanje en Nederland toonden aan: hoe hoger de dosering en toedie-ningsfrequentie, hoe groter de populatie-opbouw. Sinds 2017 zijn er in totaal 42 proeven met Carpoglyhus lactis uitgevoerd op gewassen zoals chrysant, roos en aardbei. In bepaalde gevallen werd een toename tot wel 420% in de roofmijtenpopulatie vastgesteld.

Vier voordelen van Predafeed

  • Hoger aantal roofmijten aanwezig voordat de plaag zich vestigt
  • Te gebruiken in combinatie met een breed gamma aan Koppert roofmijten
  • Stimuleert plaaginsecten niet
  • Zelfde voedselbron dan waarop onze roofmijten gekweekt worden

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
info@koppert.com
www.koppert.com


 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven