Brand legt grote kas in Argentijnse teler volledig in de as

Een brand heeft een glastuinbouwbedrijf in de Argentijnse provincie Neuquén volledig verwoest. Volgens de eigenaar Ignacio Iranzi waren de brandweerlieden snel ter plaatse en ook al slaagden ze erin de brand relatief snel te blussen, de verwoesting was groot: "Er blijft niets over." Niemand raakte gewond, maar 40 werknemers hebben hun baan verloren, bericht rionegro.com.ar

Iranzi benadrukte dat het vuur slechts 10 minuten nodig had om alles in de as te leggen. 

Er wordt aangenomen dat de brand begon in de afdeling waar het karton wordt gerecycled, maar volgens Iranzi kan net zo goed iets anders vuur hebben gevat. "Het is niet duidelijk waar het begon."

Hij wijst erop dat het pand heel groot is en dat het vuur zowel de kas, waar op substraat wordt geteeld, als de koelkamers en de kantoren heeft bereikt.

Bovendien brak de brand uit op het slechts denkbare moment: midden in een storm met windstoten tot boven de 100 kilometer per uur en een stroomstoring in het industriepark waar het bedrijf gevestigd is. Door de stroomuitval werkten de waterpompen niet. “We hebben een watersysteem, ook voor in het geval van brand, maar helaas konden we er geen beroep op doen.”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven