"opname nutriënten beter gebalanceerd onder wit licht"

Zweedse potkruidenteler kiest voor LED

Eén van Zwedens grootste bio-telers van groenten in potten, Orto Novo AB, heeft twee jaar op rij geïnvesteerd in LED. De telers kozen voor de producten van LED-leverancier Netled. Orto Novo is Zwedens eerste klimaat gecertificeerde producent van kruiden en sla. Het bedrijf produceert een vers, biologisch product en dat het hele jaar door. 

"Als in biologische productie biologische meststoffen worden gebruikt, is precisiebemesting geen optie. Maar, met het gebruik van wit licht kan de opname van nutriënten worden gebalanceerd," leggen ze uit. "Wit licht bevat blauwe golflengtes die de goede kwaliteit en aromatische smaak van kruiden verzekeren."

Op dit moment bestaat minimaal 95% van Orto Novo's energieconsumptie uit hernieuwbare energiebronnen. Een voorbeeld: Orto Novo's kassen worden verwarmd en koude ruimtes gekoeld met het gebruik aardwarmte. "Vergeleken met de oude HPS technologie is de vermindering in energieverbruik opvallend. Dus past ook het gebruik van LED-belichting in de biologische productie het bedrijf goed."

CEO van Orto Novo, Alvar Kårfors, reageert: "Als een biologische teler zijn ecologische keuzes en energie efficiëntie belangrijk voor ons. Door te investeren in LED licht is onze consumptie van elektrische energie drastisch gedaald. En dat terwijl we zelfs een betere productkwaliteit kunnen leveren aan onze klanten, zelfs in de donkere wintermaanden."

Voor meer informatie:
Netled
netled.fi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.