Suzanne staat haar mannetje op Hines abc westland

Tholen - Hoewel ze vanuit het Westlandse bedrijventerrein Hines abc westland meer voor en met AGF-bedrijven samenwerkt, kunnen we Suzanne Kester zeker tot een AGF’ster rekenen. Bijna alles waar ze mee te maken heeft is AGF-gerelateerd. Al ruim 18 jaar staat zij haar mannetje, maar blijft een gastvrouw in hart en nieren, zo vertelde Suzanne dit najaar voor de serie 'AGF'ster' van vakblad Primeur.

Na een opleiding aan de Hogere Hotelschool en een aantal jaar ervaring in de horecasector en in een eigen bedrijf, kwam Suzanne terecht bij Hines abc westland. Daar zochten ze een ondernemende persoonlijkheid ter ondersteuning van de directie. In het team met verder alleen mannen en binnenkort een nieuwe vrouwelijke collega, zorgt Suzanne voor de gastvrijheid en dienstverlening richting klanten, leveranciers en de leden van Hines abc westland.

In die dynamische omgeving heeft Suzanne zich geen dag verveeld, er komt van alles voorbij: open dagen met jubilea, nieuwe huisstijl met daarbij horende website, social media, nieuwe eigenaar, nieuwe collega’s, nieuw kantoor. ” Het is een kleine organisatie en een heel afwisselende functie waar ik veel in kwijt kan en me verder kan ontwikkelen”, vertelt Suzanne.

Spilfunctie
Komend uit het Westland voelt Suzanne zich goed thuis in de AGF-sector. “Als beheerder van het bedrijventerrein heb ik een spilfunctie. Het is heel mooi om de ontwikkeling van de bedrijven van nabij mee te kunnen maken. Terugkijkend sta ik er versteld van wat er in de afgelopen 18 jaar allemaal is gebeurd.”

Als beheerder van het terrein is het ontzorgen van de bedrijven elke dag weer een grote uitdaging. “Hines abc westland voelt als een eigen bedrijf, zo zit het niet maar zo zitten we er wel met het hele team in. Nu we sinds vorig jaar deel uitmaken van een grotere Amerikaanse organisatie wordt het allemaal iets formeler. Dan is het de uitdaging om nog even flexibel en servicegericht te kunnen zijn naar onze klanten en leveranciers. Aan de andere kant biedt de overname veel kansen, er is ruimte voor cursussen, je ontmoet veel andere mensen, we werken meer Engelstalig en wat ik heel leuk vind, en er is financieel meer armslag om zaken te ontwikkelen.

Ook krijgt onze samenwerking met Hines Fresh Park Venlo inmiddels goed vorm. Dat is een meerwaarde voor ons werk en bovendien is het ontzettend leuk om je kennis en ervaring te delen met behoud van onze eigen identiteit. Voor klanten geeft dat ook weer een extra dimensie want als we de klant hier niet kunnen plaatsen en deze zit in Venlo wel goed, dan is dat ook weer een positieve ontwikkeling.”

Directheid
De Westlandse mentaliteit van aanpakken en recht voor zijn raap is voor Suzanne een pre. “Sommige mensen schrikt dat misschien af maar ik vind het juist een mooie eigenschap. Hier heerst een enorme drive om te werken en om te gaan voor het bedrijf. De veerkracht en ondernemersgeest tijdens de lockdown, niet alleen in de AGF maar ook in de zwaar getroffen bloemenbranche, dat is toch geweldig om te zien.”

Dat ze af en toe iemand aan de lijn krijgt die een beetje doorslaat in de directheid is geen punt. “Wat dat betreft ben ik gepokt en gemazeld in het horecawezen. Ik houd er wel van om dat dan een beetje in goede banen te leiden. Netjes en voorkomend blijven maar je boodschap wel overbrengen.”

Suzanne staat haar mannetje, dat vinden ook haar collega’s. “Ik heb alleen maar broers en werk graag met mannen, maar het is wel leuk dat er steeds meer vrouwen op het bedrijventerrein abc westland werkzaam zijn. Er komen steeds meer vrouwelijke chauffeurs bij onze klanten en ook bij verpakkingsbedrijven zie ik vrouwen die de leiding hebben over een divisie. Eigenaren van de bedrijven dat zijn hoofdzakelijk toch mannen. Daar is dus nog wat werk aan de winkel.”

Op de open dag waar het gehele bedrijventerrein aan meewerkte en het terrein ook werd opengesteld voor de mensen uit de regio, kijkt Suzanne met genoegen terug, net als op het behalen van de titel Beste bedrijventerrein van Nederland. “Dit jaar doen we weer mee aan zo’n verkiezing. Ik hoop dat we door alle veranderingen, onze groei met behulp van Hines én onze inzet op duurzaamheid weer kunnen laten zien dat we zeer vooruitstrevend zijn. We zijn altijd aan het ontwikkelen, we passen hier als beheerder niet alleen op de winkel maar zijn echt aan het ondernemen. Dat is iets waar ik trots op ben”, besluit Suzanne. 

Dit artikel verscheen eerder in editie 9, 34e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.

Voor meer informatie:
Suzanne Kester
secretariaat@abcwestland.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven