Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere goten met betere waterafvoer

Hydroponic Systems heeft een verhoogd gotensysteem op de markt gebracht. Ook met de hogere metalen goten teelt de teler 'alsof het op de grond is', maar dan met de voordelen van betere ventilatie, lagere ziektedruk, een gezonder wortelstelsel en een rechte rug die horen bij op goten telen horen. 


"Door een Spacer op een verhoogde goot te zetten, worden alle voordelen van de Spacer nog eens toegevoegd aan de voordelen van het verhoogde systeem," legt hij Fued Alle van Hydroponic Systems uit.

"Met de goede resultaten die we verkregen, besloten we om weer te innoveren en hebben we de eerste versie van een verhoogd gotensysteem op de markt gebracht, met een Spacer (het al bekende teeltsysteem van het bedrijf) die al is geïntegreerd in het ontwerp."

Er werd een metalen rooster als basis gebruikt, waarop een goot van polypropyleen werd gezet. De kroon op dit systeem was de Spacer. "Op deze manier werden alle voordelen van de Spacer en alle voordelen van het verhoogde systeem gecombineerd in één systeem." 

De volgende stap
Nu kondigt het team van Hydroponic Systems opnieuw trots aan een stap vooruit te zijn in de ontwikkeling en innovatie van nieuwe producten en systemen, met de lancering van een nieuw waterafvoersysteem: het HS Evolution Growing System. 

Het HS Evolution Growing System is een verhoogd systeem met een Spacer op een metalen goot, volledig geïntegreerd in het ontwerp. 

"Het HS Evolution Growing System zorgt voor betere beluchting tussen het substraat en de goot waar het afvoerwater doorheen stroomt. Daarnaast voorkomt het dat wortels uit de zak komen en dus in contact met het afvoerwater, wat de circulatie en stroom bevordert, en daarnaast kan vocht eronder niet ophopen."

Ook wordt de wortelontwikkeling in heel de cyclus verbeterd. "Planten blijven krachtiger tot aan het einde van de lange cyclus en door heel de cyclus heen vallen minder planten uit. Deze manier van telen voorkomt wortelziektes, waardoor de productiecyclus verlengd kan worden en verbeterde opbrengsten verkregen."

Met de Spacer geïntegreerd in het frame, waar de substraatzak wordt ondersteund, voorkomt het HS Evolution Growing System, naast alles wat al eerder genoemd is, dat het substraat opwarmt wanneer de temperatuur hoger wordt en het metaal van de goot dus warmer wordt. "De wortels houden daar niet van, maar het is normaal wel het geval in verhoogde systemen met metalen goten."

Verschillende toepassingen
Het HS Evolution Growing System is veelzijdig inzetbaar, afhankelijk van het type ondersteuning dat wordt gebruikt. Voor het ophangen van de constructie kunnen haken, spanners en kabels worden gebruikt.

Hangende systemen

Voor meer informatie:
Hydroponic Systems
Murcia, Spain
info@hydroponicsystems.es
+34 968 89 81 81
www.hydroponicsystems.eu
Publicatiedatum: