Philippe Marchenay, gewasbeschermingsadviseur in Frankrijk:

"Met Nutrimite heb ik grote tripsproblemen op kunnen lossen"

Philippe Marchenay is adviseur bij distributeur Vitivista uit Bordeaux. Hij is al meer dan 20 jaar partner van Biobest. Vandaag de dag werkt hij samen met Biobest’s technisch adviseur Thomas Doron. Philippe adviseert en levert IPM-producten aan telers in de regio Landes-Pyrénées in het zuidwesten van Frankrijk.  

"In mijn rol adviseer ik tuinders die een scala aan groenten en sierplanten kweken, maar ook kleine tot middelgrote telers van zomer- en wintergroenten en aardbeien. Daarvan is ongeveer 50% biologisch", zegt Philippe. "Ik werk ook met opkweekbedrijven en gespecialiseerde telers van Espelette-paprika's. Dit gewas is typisch voor de Pyreneeën-Atlantiques.”

De afgelopen twee decennia heeft Philippe naar eigen zeggen tal van productinnovaties van Biobest gezien. "De belangrijkste vind ik Swirskii-System gecombineerd met Nutrimite. Met deze combinatie kon ik grote tripsproblemen oplossen in chilipepers en komkommers, maar ook in poinsettia’s, cyclamen en chrysanten. Het gebruik van Nutrimite als aanvullende voeding voor Swirskii-System is ideaal om een vroege en duurzame vestiging van roofmijtenpopulaties in het gewas op te bouwen."    

In de afgelopen 20 jaar heeft hij een sterke werkrelatie opgebouwd met Biobest. "Zoals alle goede lange termijn relaties heeft deze een solide basis die gebaseerd is op vertrouwen.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven