Aardwarmte Beheer Nederland groeit naar grootste aardwarmte-coöperatie in Nederland

De vier Aardwarmte Beheer Nederland (CABN) coöperatie-leden - Green Well Westland, Aardwarmte Vogelaer, GeoPower Oudcamp en Ammerlaan Geothermie - produceren gezamenlijk zo’n 73 MW aan duurzame warmte. Hiermee worden 63 glastuinbouwbedrijven, 551 woningen, een zwembad met sportcentrum en een school van warmte voorzien.

In totaal is nu 245 hectare aan glas aangesloten middels 35 km aan warmtenet en groeit de coöperatie snel. Er zijn plannen voor meerdere nieuwe doubletten waarvan de eerstvolgende in Westland nu bouwrijp wordt gemaakt. Er vinden gesprekken plaats met bestaande en nog te ontwikkelen warmtecoöperaties / aardwarmte initiatieven om te komen tot nauwere samenwerking. Daarnaast zijn meerdere andere aardwarmte-ondernemingen geïnteresseerd om ook aan te sluiten en met hun eigen plannen mee te groeien.

Groei naar 150 MW
Naar schatting groeit ABN binnen enkele jaren naar 125 – 150 MW en gaat men per jaar ca 150.000.000 kg CO2 besparen (nu 82.000.000 kg/jaar). Naast de uitbreiding binnen de glastuinbouw zal nog meer dan nu ingestoken worden op leveren van duurzame warmte aan de gebouwde omgeving. Ook woningen "moeten" van het gas af en ook nieuwbouwwijken hebben alternatieven nodig die echt duurzaam zijn.

Bron: Coöperatie Aardwarmtebeheer Nederland U.A.
www.aardwarmtebeheernederland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven