o.a. geschikt voor in paprika

CO2-injectie in koelproces om houdbaarheid van versproducten te verlengen

Het EverFresh active controlled atmosphere system voor koelcontainers van Carrier Transicold biedt nu de mogelijkheid CO2 te injecteren om de versheid van versproducten met een lage respiratiegraad beter te kunnen waarborgen tijdens transport. Carrier Transicold maakt onderdeel uit van de Carrier Global Corporation, een bekende aanbieder van veilige en duurzame koelketenoplossingen.

Deze nieuwe optie maakt het mogelijk om de container voorafgaand aan de reis te laden met CO2 en automatisch meer toe te voegen gedurende het transport. Carrier Transicold is naar eigen zeggen de enige fabrikant van containerkoelsystemen die een CA-systeem aanbiedt met een geïntegreerde mogelijkheid voor het naar behoefte toevoegen van CO2. 

 

“Deze optie is uiterst geschikt voor kersen, blauwe bessen, druiven, papaja's en andere producten met een lage tot gemiddelde respiratiegraad, die zelf weinig CO2 produceren," legt Jim Taeckens uit, senior productmanager bij Carrier Transicold. "Deze technologie stelt onze klanten in staat om hun waardevolle producten nog beter te beschermen en de houdbaarheid ervan te verlengen, wat zeer belangrijk is."

Door gebruik te maken van actieve CA-technologie optimaliseert het EverFresh-systeem het evenwicht tussen zuurstof en CO2 binnen de koelcontainer om zo de respiratie te verminderen en het natuurlijke rijpproces van de producten te vertragen door het genereren van hoogzuivere stikstof om zuurstof sneller en op een meer verantwoorde manier te vervangen. Het systeem zorgt dat de positieve druk in de container behouden blijft, waardoor deze minder gevoelig wordt voor luchtlekkage dan andere CA-oplossingen. 

Het EverFresh-systeem met CO2-injectie is momenteel verkrijgbaar als een standaard geïntegreerde optie voor de Carrier Transicold PrimeLine koelsystemen, die zijn uitgerust met een draadloze Micro-Link 5 controller. De omstandigheden in de container kunnen veilig worden gemonitord via een mobiel apparaat via de DataLine Connect-app van Carrier Transicold. Het TripLink-databeheerplatform kan worden gebruikt om de zuurstof- en CO2-waarden in te stellen en monitoren. TripLink wordt voortdurend verbeterd via het nieuwe digitale Lynx-platform, dat ondersteuning biedt om de  automatiseringsmogelijkheden nog verder uit te breiden. 

 

Voor meer informatie: 
Carrier Transicold
www.carrier.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.