Verkoop Turkse minigroenten toegenomen tijdens pandemie

De conorapandemie heeft ongetwijfeld tot stress geleid bij veel mensen, maar het heeft ook geleid tot gezondere eetgewoonten. In Turkije zijn consumenten sinds de virusuitbraak meer en meer op zoek naar een gezonde snack in de vorm van minigroenten die rijk zijn aan vitaminen en mineralen.

Een verscheidenheid van minigroenten, zoals aubergine, komkommer, wortel, mais, spinazie, sla, tomaat, rode biet, paprika en ui, die door een tuinbouwbedrijf in de provincie Antalya worden geteeld, bleken de meest populaire versproducten tijdens de pandemie.

Bereid en verpakt om zo te worden geconsumeerd als gezonde snacks, hebben minigroenten de voorkeur van veel consumenten, omdat ze smaakvol zijn en worden geteeld zonder chemicali├źn of gewasbeschermingsmiddelen. Burak Akbulut, de marketing manager van het tuinbouwbedrijf, zei tegen de Turkse Anadolu Agency dat de verkoop op zowel de binnenlandse als de internationale markten recentelijk is gestegen.

"De export van minigroenten steeg met 20% ten opzichte van de periode voor Covid-19", aldus Akbulut, die zegt dat de meeste vraag afkomstig is uit Rusland en de Arabische landen. "Mensen maken bewuste keuzes op het gebied van hun gezondheid."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven