Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Breedveld op BNR over GreenFactory Emirates:

"Een Arabier mag niet verhongeren, werd mij in Abu Dhabi met een big smile verteld"

Vanaf het moment dat John Breedveld van GrowGroup IFS eind september bekend maakte op 160.000 vierkante meter in Abu Dhabi de 'grootste indoor farm' ter wereld te gaan bouwen, wil iedereen zijn verhaal weten. Ook BNR Nieuwsradio, dat in het programma 'Zakendoen' (hoe toepasselijk) John gisteren zijn verhaal liet doen.

Hij vertelde o.a. over hoe het zover kwam. Op een handelsmissie kwam John in 2013 in contact met een grote importeur in het woestijnland die hem met een big smile toevertrouwde dat 'een Arabier niet mag verhongeren'. En dus zeker wil zijn van eigen lokale productie, nadat een vulkaanuitbraak de import in 2011 flink dwars zat. Vliegtuigen bleven aan de grond en dus was er geen import.


John Breedveld (CEO GrowGroup) en Mohamed Jouan Salem Al Dhaheri (chairman rainMKRS)

150 miljoen euro
De joint venture tussen GrowGroup IFS uit Barendrecht (Nederland) en RainMakers Capital Investment LLC uit Abu Dhabi (VAE) gaat een GreenFactory Emirates opleveren die 10.000 ton verse producten per jaar gaat produceren op een perceel van 17,5 hectare en een teeltoppervlak van 160.000 vierkante meter.

Het totale project van 150 miljoen euro (650 miljoen AED) is gepland in verschillende fasen over 3 jaar. Fase 1 zal operationeel zijn vóór Expo 2020 Dubai in oktober 2021, zodat GreenFactory Emirates de wereld haar innovaties kan laten zien. Een kick-off voor meer vergelijkbare projecten en innovaties wereldwijd.

Beluister hier het item op BNR van 17 november 2020 vanaf 13.05: https://www.bnr.nl/player/archief/202011171300003600  

Voor meer informatie:
GrowGroup IFS B.V.
www.growgroupifs.com
info@growgroupifs.com

John Breedveld
john.breedveld@growgroupifs.com
+31 (0)85 -7500 265