Teelt biologische paddenstoelen in de supermarkt

Op 14 november opende Smallhold een nieuwe biologische paddenstoelenkwekerij in Central Market in Texas. Daarnaast werd ook een eerste Smallhold stadsboerderij in Texas geopend, waar allerlei soorten biologische paddenstoelen worden geteeld. Lokaal kweken is één van de pijlers van deze innovatieve New Yorkse paddenstoelenteler. Door gebruik te maken van een combinatie van technologieën en logistieke innovaties heeft het bedrijf in heel Amerika een netwerk van paddenstoelenkwekerijen opgebouwd. De kwekerijen zijn te vinden in magazijnen, kelders en zelfs in supermarkten en restaurants.

Foto: Zeph Colombatto

"Onze klanten houden van verse paddenstoelen," zegt Marty Mika, business development manager van Central Market. "We zijn verheugd om het assortiment van unieke paddenstoelen uit te kunnen breiden, op geselecteerde locaties, om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van thuiskoks en professionele chef-koks."

Het geheim van de teelt van deze paddenstoelen is een gedistribueerd kweekmodel. Met behulp van Smallhold's eigen technologie zijn ze in staat om overal een paddenstoelenkwekerij op te zetten, waarbij de variabelen, zoals luchtvochtigheid en temperatuur, via het centrale systeem van Smallhold worden geregeld en aangepast. Dit model maakt het mogelijk om een grote verscheidenheid aan paddenstoelsoorten te kweken, te oogsten en te verkopen, direct op de plaats waar de consument zich bevindt.

Door de kwekerij in de buurt van de plaats waar de paddenstoelen worden verkocht te lokaliseren, inclusief minikwekerijen in de 10 winkels van de Central Market in 2021, zorgt Smallhold ervoor dat de meest verse producten beschikbaar zijn, verminderen ze het plasticafval, de CO2-uitstoot en de voedselverspilling. Het concept blijkt een succesvolle schaalbare aanpak van de lokale, biologische tuinbouw.

Foto's: Smallhold

Voor meer informatie:
Sophia Yablon
Smallhold
smallhold@careofchan.com
www.smallhold.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven