Britse kruidenteler verder in de rode cijfers

De verliezen voor belasting bij een van de grootste telers van vers gesneden kruiden en potkruiden in het Verenigd Koninkrijk zijn tijdens het laatste boekjaar toegenomen, zo blijkt uit nieuwe rekeningen die insidermedia.com onder de aandacht brengt.

Lincolnshire Herbs is actief op een areaal van 50 hectare in Bourne en heeft in heel Europa en Afrika teeltbedrijven. Het bedrijf maakt deel uit van de Spisa Groep en het verkoopt zijn producten aan grote supermarkten in het VK.

Uit nieuw ingediende documenten voor de 12 maanden tot 31 december 2019 blijkt dat de verliezen van het bedrijf zijn gestegen van £358.894 naar £573.557 (van € 401.246 naar € 641.241), hoewel de omzet in genoemde periode steeg van 17,1 miljoen pond (€ 19,1 mln) naar 17,6 miljoen pond (€ 19,6 mln).

In een door het bestuur ondertekende verklaring staat: "We bevinden ons momenteel in een periode van onzekerheid, omdat maatregelen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen door wereldwijde regeringen zijn afgedwongen. Dit is een risico voor zowel de verkoop als de inkoop van het bedrijf. Maar als voedselproducent wordt ons bedrijf geklasseerd als een essentiële sector en er wordt verwacht dat de vraag naar kruiden sterk zal blijven."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven