"Mensen die regelmatig chilipepers eten, leven langer"

In een recente studie wordt vastgesteld dat het regelmatig eten van chilipepers tot nu toe niet erkende voordelen voor de gezondheid zou kunnen opleveren. Het stelt dat het eten van chilipepers een "aanzienlijk verminderd risico op overlijden aan hart- en vaatziekten of kanker" kunnen hebben. Het onderzoek werd gepresenteerd tijdens de Scientific Sessions 2020 van de Amerikaanse Hartstichting.

Om de effecten van chilipepers op de levensduur te beoordelen, hebben onderzoekers 4.729 onderzoeken gescreend uit vijf toonaangevende wereldwijde gezondheidsdatabases: Ovidius, Cochrane, Medline, Embase en Scopus. Hieronder bevonden zich vier grote studies die specifiek betrekking hadden op de gezondheidsuitkomsten van deelnemers met gegevens over de consumptie van chilipeper.

Dit leverde het onderzoeksteam de gezondheids- en eetpatroongegevens op van meer dan 570.000 personen in de Verenigde Staten, Italiƫ, China en Iran, waardoor ze de resultaten van degenen die chilipepers consumeerden konden vergelijken met degenen die ze zelden of nooit aten.

Vergeleken met degenen die zelden of nooit chilipepers aten, bleken mensen die ze wel eten:

  • 26% minder kans te hebben op sterfte door hart- en vaatziekten;
  • 23% minder kans op sterfte door kanker;
  • 25% minder kans op sterfte door andere ziekten.

Bron: independent.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven