Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Parms, Rotom Tomatoes

“Coronavirus zet de tomatenmarkt volledig op zijn kop”

Tholen – Het is rustig op de tomatenmarkt. De verkoop aan de horeca is in veel landen voor een groot deel weggevallen, waardoor de export op zijn gat ligt. “Het Verenigd Koninkrijk en Polen vragen nog wel wat tomaten, maar over het algemeen gezien is het vrij rustig”, vertelt Peter Parms van Rotom Tomatoes. Door het weggevallen van een deel vraag zijn de prijzen flink gedaald. “Een paar weken geleden hadden we nog hele mooie prijzen, maar inmiddels staan de prijzen wat onder druk. Dit komt ook omdat er weer Spaanse tomaten op de markt zijn.”


Peter Parms, Tom De Winter en Philippe Degré van Rotom Tomatoes

Het overgrote deel van de tomaten levert Rotom aan de retail. “Dat is ons geluk”, zegt Peter. “De supermarkten zijn in alle landen open, waardoor we mooie volumes aan de retail kunnen leveren. Niet zoveel volume als in de hamsterweken tijdens de eerste lockdown, maar de supermarkten blijven tomaten vragen. Het coronavirus heeft de markt volledig op zijn kop gezet. We hebben dit jaar een markt vol pieken en dalen, we kunnen er geen pijl op trekken. Over zes weken hebben we de feestdagen. Het is moeilijk om te voorspellen hoe de vraag zal evolueren, nu het nog onzeker is of de restaurants open mogen. We kunnen het alleen maar afwachten.”

Voor meer informatie:
Peter Parms
Rotom Tomatoes
Drevendaal 38
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 15 32 38 32
Peter@rotom-tomatoes.com   
www.rotom-tomatoes.com