Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rotterdamse fruithandelaar aangehouden voor drugsinvoer en witwassen

Afgelopen maandag en dinsdag heeft de politie de eigenaar van een Rotterdams fruitbedrijf op de Spaanse Polder aangehouden op verdenking van de invoer van drugs, deelname aan een criminele organisatie en witwassen. Naast de eigenaar werd ook een medewerker van het bedrijf aangehouden en enkele tussenpersonen. 

In totaal zijn nu 3 mannen aangehouden van 57, 50 en 41 jaar en een vrouw van 29 jaar. Zij worden ervan verdacht de invoer van honderden kilo’s drugs via containers mogelijk te hebben gemaakt. Ook worden zij ervan verdacht via het legale bedrijf crimineel geld te hebben wit gewassen.

Het onderzoek naar de fruithandelaar startte naar aanleiding van verdachte geldtransacties. Maandenlang verzamelden rechercheurs informatie rond de fruithandelaar en werd gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in zijn criminele praktijken. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door ontsleutelde Encrochat berichten. Bij de huiszoekingen door de politie werd ook 15.000 euro aan contant geld gevonden en werden verder 4 dure horloges in beslag genomen. 

De Spaanse Polder ligt onder een vergrootglas bij politie, gemeenten, OM en de belastingdienst. Sinds 2014 draait hier het project 'Holsteiner'. De overheden zijn extra alert op malafide bedrijven in dit gebied en pakken deze bij misstanden zowel strafrechtelijk, fiscaal als bestuursrechtelijk aan. Project ‘Holsteiner’ heeft in het verleden grote focus gehad op autoverhuurbedrijven, maar ook andere malafide bedrijven, zoals dit bewuste fruitbedrijf, krijgen bijzondere aandacht van het project. 

Bron: Politie

 

Publicatiedatum: