Italiaanse kruiden in kartonnen verpakking

“Als reactie op de groeiende belangstelling voor kruiden, hebben wij onze Sempreverde-lijn in het leven geroepen. Momenteel hebben we zaailingen van basilicum en peterselie verpakt in een kartonnen doos", zegt Luigi D’Aniello, verkoopmanager van het Italiaanse Ludan Fresh Supplies. Het bedrijf is gevestigd in Eboli in de provincie Salerno, dat bekent staat als het hart van de Piana del Sele.

"De kruiden die onderdeel uitmaken van deze lijn, zijn op biologische wijze geteeld. Door middel van de verpakking wordt een langere houdbaarheid gegarandeerd ten opzichte van gesneden kruiden en kruiden in potten die in winkels buiten een koeling worden geplaatst. Op deze manier heeft de koper altijd verse kruiden en zal hij geneigd zijn om het vaker te kopen."

Ludan Fresh Supplies is een jong bedrijf dat in april 2020 is opgericht. Het houdt zich bezig met hoogwaardige kruiden en heeft de volledige toeleveringsketen in eigen beheer. Het bedrijf is ontstaan uit een samenwerking tussen een aantal telers in Campanië en Sicilië. De kruiden worden geteeld op 35 hectare, zowel in de volle grond als in kassen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een verwerkingsfaciliteit van 500 m2. De kruiden die jaarrond verkrijgbaar zijn, zijn basilicum, rozemarijn, salie, munt, tijm en peterselie.

Naast de Sempreverde-lijn heeft het bedrijf ook de Aroma-express-lijn. “Het is een assortiment met hoogwaardige kruiden voor consumenten die milieubewust zijn. Deze kruiden zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 30 en 100 gram. Daarnaast bieden wij niet alleen losse kruiden in bulk aan, maar ook gebundeld in kratten, karton en polystyreen”, zegt D’Aniello.

“De kruidenmarkt maakt een sterke groei door. Basilicum is gedurende het jaar het meest gevraagde kruid op de Europese markt, omdat dit op vele manieren verwerkt kan worden. In de winter is het moeilijk om aan voorraden te komen en wordt er veel geïmporteerd. Om aan de grotere vraag te kunnen voldoen, worden de kruiden in de winterperiode geteeld in Sicilië, waar gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technieken”, zegt D’Aniello.

De kruiden worden geëxporteerd naar heel Europa binnen 24 tot 48 uur na de oogst. Gekoeld transport is van essentieel belang, omdat het de kwaliteit van de kruiden verbetert en de houdbaarheid verlengt.

“Onze kruiden zijn voornamelijk bestemd voor export naar het buitenland, waar het aan verpakkings- of verwerkingsbedrijven wordt geleverd. In de toekomst willen we ons meer gaan focussen op de Sempreverde-lijn en de Aroma-express-lijn en onze aanwezigheid op de buitenlandse markten vergroten”, zegt D’Aniello over de referentiemarkten.

Ludan Fresh Supplies is van plan om aanzienlijk te investeren in innovatieve oplossingen, waardoor het bedrijf kan evolueren naar een duurzame en verantwoorde manier van telen. Door de techniek van het floating system toe te passen, wordt het gebruik van water met wel 70% per jaar verminderd. Hierdoor daalt ook het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot wel 90%. Dit past in de groene bedrijfsvisie, die de voorkeur geeft aan het gebruik van recyclebare materialen en minimaliseren van afval.

“In deze sector is nog veel ruimte voor innovatie, te beginnen bij de rassen, maar ook wat betreft de teelt, conservering, het transport en de houdbaarheid. We zijn van plan om te innoveren op het gebied van de verpakking en we willen nieuwe producten gaan ontwerpen”, besluit D’Aniello.

Voor meer informatie:
Luigi D'Aniello
Ludan Fresh Supplies S.r.l.s.
Via dell'Industria, 26
84025 - Eboli (SA) - Italië
+39 380 28 07 405
luigi@ludan.it
www.ludan.it/fresh  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven