Politie stuit op 'wietlofplantage' in Geleen

De politie dacht maandag in Geleen een wietplantage op het spoor te zijn en besloot de verdachte woning te onderzoeken. De verbaasde agenten vonden in de kelder echter geen wietplantage, maar een aantal emmers met witlof, schrijft de politie Westelijke Mijnstreek op Facebook

Na anonieme meldingen over mogelijke hennepteelt en metingen door het energiebedrijf, bleek dat mogelijk sprake was van stroomaftapping in een bepaalde wijk. Tijdens de zoektocht werd de aandacht van de agenten getrokken door een PVC buis met een U-bocht die uit de kelder van een van de woningen kwam en waaruit lucht geblazen werd.

De bewoonster was thuis en liet de agenten binnen. Ze was erg verrast nadat de politie haar vertelde waarom ze ‘op bezoek’ kwamen. Zij verleende alle medewerking en de agenten mochten overal rondkijken. In de kelder zag agent Remy dat er een houten constructie was gemaakt naar de kruipruimte. Nadat een plank verwijderd was, verwachtte hij een hennepkwekerij aan te treffen. Maar wat schetste zijn verbazing, er stonden emmers met witlof. De heer des huizes kweekte als hobby witlof. De bewoonster was vergeten dit te melden. Een bijzondere gewaarwording voor de agenten. Verder werd in de woning niets aangetroffen dat wees in de richting van hennepteelt, er was ook geen sprake van diefstal stroom. De agenten vervolgden hun route. Er wordt nog verder onderzoek verricht naar de mogelijke hennepkwekerij naar aanleiding van de stroommeting. 

Bron: Facebook Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven