"uitslag binnen 20 minuten"

Commerciële coronateststraat op Handelscentrum Barendrecht

Tholen - Afgelopen vrijdag is de eerste commerciële Corona-teststraat geopend op het handelscentrum in Barendrecht bij Loods38 op het terrein van Fresh Pack Logistics. "Een paar zorgondernemers zochten een locatie. Wij konden die bieden met een hoop bedrijven om ons heen en het station in de nabijheid", vertelt Lennart van den Heuvel van Olympic Fruit.

Vrijdag dienden de eerste klanten zich al direct aan. "Een sneltest kost 95 euro voor particulieren, inclusief BTW, maar dan heb je na 20 minuten direct de uitslag. Een werkgever die een beetje kan rekenen, is zo voordeliger uit dan iedereen met een snotneus thuis te laten, die vervolgens ook nog eens dagen moet wachten voordat hij de corona testuitslag ontvangt. Een vervanger regelen en de werknemer door betalen kan immers  flink in de kosten lopen", aldus Lennart.

Reden voor Van den Heuvel en zijn kompanen om een Drive In te starten, die van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 17.00 uur geopend is. Er kan online gereserveerd worden en per pin worden betaald. Er wordt gebruik gemaakt van de Abbott COVID-19 Panbio-sneltest, die officieel goedgekeurd is door het ministerie van VWS.  Personen, die positief getest worden, moeten dit overigens zelf bij de GGD melden (en moeten dan mogelijk nog een keer een test doen). Bedrijven in de omgeving kunnen korting krijgen bij afname van meerdere testen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Pim Versluis (0641 646853)

"Zelf hebben we gelukkig nauwelijks met Corona-gevallen gehad. Alleen in de zomer hadden we na de vakantie een paar gevallen. Maar ik ben wel blij dat we de mogelijkheid hebben als er gevallen zich voordoen", vertelt Lennart. Wie denkt de AGF-handelaar de komende dagen aan te treffen bij het afnemen van een neus- en/of keelslijmuitstrijkje heeft het mis. "Daar zijn anderen beter in. Ik blijf groenten en fruit verkopen, als je het niet erg vindt!"

Voor meer informatie:
Coronatest Barendrecht
Loods 38
info@coronatest-barendrecht.nl 
www.coronatest-barendrecht.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.