Jan de Ruyter over robots op Future Trends & Innovations Event 1 december

“Een verdrievoudiging van de markt voor agrarische robots is in 10 jaar mogelijk”, stelt Jan de Ruyter van ABN AMRO. Tijdens de vierde editie van het online Future Trends & Innovations Event, the next step in horticulture technology op dinsdag 1 december aanstaande zal de bekende Sector Banker zijn visie delen als keynote spreker. De groeiende personeelstekorten en de transitie naar een duurzame voedselproductie zijn twee belangrijke aanjagers voor deze groei.

De Ruyter zal de conclusies en aanbevelingen uit zijn recente publicatie 'Strijd om agrarische robots barst los' toelichten. Nederlandse fabrikanten kunnen profiteren van deze groei, maar zij zullen belangrijke bestaande knelpunten het hoofd moeten bieden, zoals de fragmentatie van kennis in de markt en de verbinding met het bedrijfsleven. Nederlandse leveranciers in de glastuinbouw hebben een sterke positie, maar De Ruyter vraagt zich af of dit zo blijft of dat nieuwe toetreders deze positie zullen overnemen.

Online
Het Future Trends & Innovations Event heeft tot doel te inspireren met de innovaties van nu, straks en later. Het online event vindt plaatst op dinsdag 1 december 2020 van 15:30 uur tot 17:15 uur. De inschrijving is geopend.

De ontwikkelingen in de glastuinbouwtechniek zijn volop in beweging. Onderzoek en ontwikkelprojecten volgen elkaar in rap tempo op. Na dit event zijn deelnemers op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de tuinbouwtechnologie, belooft de organisatie, in handen van TNO, AVAG, GreenTech en Stichting Hortivation.

Diverse sprekers staan op programma om te vertellen over o.a. autonoom vliegende drones, CO2 capture, robotics, autonome kas, dataplatformen en bijvoorbeeld fiberoptische sensoren. Het volledige programma is te vinden op de website van Hortivation. Hier kunt geïnteresseerden zich ook inschrijven voor deelname.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven