Italianen telen aardbeien voortaan met rechte rug

In het Italiaanse Metapontino, in de provincie Policorno, worden veel aardbeien geteeld en in het kader hiervan is er een nieuwe, ultramoderne faciliteit opgezet waar de aardbeien worden geteeld op substraat. “Elk seizoen hebben we te maken met problemen met arbeidskrachten. De medewerkers moeten tijdens de oogst een onnatuurlijke houding aannemen en velen van hen zijn daar niet meer toe bereid. Het idee om aardbeien op substraat te telen komt dan ook voort uit de behoefte om onze medewerkers te faciliteren tijdens de oogstfase”, zegt Tonino Ferrara van Fe.Vi. Frutta uit Basilicata.

De installatie van de nieuwe faciliteit en de aanplant van 66.000 zaailingen zijn in het weekend van 7 november afgerond. Het is een ambitieus project van ongeveer één hectare en 90% van dit oppervlak is bestemd voor het Candonga-Sabrosa ras en de andere 10% voor Rosetta en Marisol.

Het gaat om een investering van €150.000, waaronder een innovatief systeem voor beheer en monitoring van irrigatie en fertigatie op afstand. "Op deze manier hebben we altijd de gegevens bij de hand", aldus de telers. 

“Met deze beplanting wordt niet alleen een grotere uniformiteit van de planten en een toename van de productie ten opzichte van de traditionele teeltmethode bereikt, maar worden ook de fytopathologische problemen verminderd. Bovendien kunnen met deze teelttechniek de aardbeien, die op een afstand van de grond worden geplaatst, op geen enkele manier worden beschadigd tijdens de oogst, waardoor ook de verspilling van het fruit wordt verminderd.” 

Voor meer informatie:
Tonino Ferrara
Fe. Vi. Frutta
Via Bellini 17
75025 Policoro - Italië
+39 0835 902998
fevifrutta.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven