Aandacht voor verlaging btw op groenten en fruit in verkiezingsprogramma's

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft in navolging op de ChristenUnie ook het CDA haar kandidatenlijst gepubliceerd. Maurits von Martels, die zich als lid van de Vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hard maakte voor de tuinbouwsector is niet herkiesbaar. 

Jaco Geurts, eveneens lid van de LNV-commissie, staat op de elfde plaats. Von Martels reageerde gefrustreerd op de 39ste plek die hij van de partijleiding kreeg toebedeeld. Het CDA publiceerde naast de conceptkandidatenlijst, evenals de PvdA vorige week, ook het concept verkiezingsprogramma.  

Gezonde keuze goedkoper
Zowel de PvdA als het CDA willen een verlaging van de btw op groenten en fruit. Zo wil het CDA zich in Europees verband gaan inzetten op een verlaging van de btw op in Europa geproduceerde groenten en fruit. De PvdA gaat voor een nultarief op groenten en fruit. Zo willen de sociaaldemocraten de ongezonde keuze duurder maken en de gezonde keuze goedkoper. Beide partijen lijken hiermee gehoor te geven aan eerdere oproepen van GroentenFruit Huis richting de politiek om een verlaging van de btw op groenten en fruit op te nemen in hun verkiezingsprogramma's.

De VVD komt naar verwachting vandaag met het conceptverkiezingsprogramma waarvan nog onduidelijk is hoe de inhoud er precies uit zal zien.

Voor meer informatie:
Wilma van den Oever
GroentenFruit Huis
079 - 368 11 13 
06 - 30 986476  
vandenoever@groentenfruithuis.nl       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven