Tomatenplukrobot halveert oogstkosten met 50%

Over de hele wereld hebben telers altijd innovatieve manieren gevonden om slimmer te werken. Hoewel processen om de winst te maximaliseren tot het uiterste kunnen worden opgerekt, kan menselijke arbeid dat niet en dat wordt een steeds groter probleem.

Dror Erez, directeur van Automato Robotics, meent dat telers efficiƫntere instrumenten nodig hebben om de voortdurende uitdaging van het tekort aan arbeidskrachten in de tuinbouw aan te pakken en dat ze hun werknemers een leefbaar loon moeten betalen in een sector waar het onverwachte altijd op de loer ligt. Maar de kosten voor automatiseringsoplossingen zijn ook een probleem.

Automato Robotics probeert de internationale werkgelegenheidscrisis in de tuinbouw aan te pakken door autonome, efficiƫnte en betaalbare robots te ontwikkelen voor elke teler. Volgens vertegenwoordigers van Automato Robotics is de tomatenplukker van het bedrijf betaalbaar voor kleine en middelgrote telers, zodat de oogstkosten in vijf jaar tijd met 50% procent kunnen dalen.

Automato Robotics Single Tomato Harvester
(Foto: Automato Robotics)

Klik hier voor het volledige artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven