CargoPlast: "Met hulp van augurkenverwerker verhuur grote kratten opgezet"

Het Duitse CargoPlast GmbH is een gevestigde naam op het gebied van verkoop van grote kratten en kunststofkratten voor land- en tuinbouwdoeleinden. Ook in de huidige crisistijden wil het management haar clientèle - telers van allerlei soorten groenten en fruit - blijven helpen. Samen met een bekende augurkenverwerker uit Zuid-Duitsland heeft men een nieuw businessmodel voor de verhuur van grote kratten ontwikkeld. Hetzelfde model zou echter ook bruikbaar zijn voor andere grootafnemers in de branche.

Rechts: Er zijn al meer dan 2.000 grote kratten succesvol in omloop.

Het project ontstond reeds aan het begin van het jaar: "Onze partner koopt de grote kratten niet bij ons, maar huurt ze. Over een bepaalde periode - in dit geval zes jaar - worden in totaal meer dan 2.000 kratten in omloop gebracht", vertelt distributieleider Andreas Goslar.

Dit huurcontract biedt de partner verschillende voordelen. "In eerste instantie wordt de liquiditeit ontzien, juist in tijden van corona niet onbelangrijk. Wanneer men de kratten in één keer had moeten kopen, zou dit met een hoog zescijferig investeringsbedrag gepaard gaan."


Directeur Robert Reck-Heinrich op de expoSE 2019

Win-winsituatie
In tegenstelling tot verkoop van grote kratten blijven de kratten in dit geval eigendom van CargoPlast. Andreas: "Ze staan dus niet bij de teler op het erf wanneer ze niet nodig zijn en kunnen naar behoefte ingezet worden."

Ook voor de toeleverancier zelf is het nieuwe businessmodel bijzonder gunstig. Want men hoeft de afzonderlijke telers niet meer te beleveren, de verdeling van de kratten wordt overgelaten aan de contractpartner. "In het eindeffect is het model dus een win-winsituatie voor alle betrokkenen."

Verdere contractpartners gezocht
CargoPlast GmbH focust zich met de nieuwe huurhandel niet alleen op een bepaalde doelgroep, maar de service is geschikt voor veel sectoren van de groenten- en fruitbranche, aldus Robert Reck-Heinrich, directeur van het bedrijf. "We zouden ons verdere contractpartners uit de verwerkende industrie voor kunnen stellen, maar staan ook open voor andere sectoren. We bieden een brede selectie aan grote kratten en vouwkratten aan en zouden voor iedere behoefte de passende oplossing hebben."

Voor meer informatie:
Cargo Plast GmbH
Andreas Goslar
In Oberwiesen 23
D-88682 Salem-Neufrach
T: +49 7553 82 77 88-8
a.goslar@cargoplast.eu 
www.cargoplast.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven