rapport Wageningen verkent scenario's & mogelijkheden

Brexit, export en blockchain

"In de exportprocessen worden veel informatie en documenten uitgewisseld tussen verschillende partijen die elkaar niet kennen en allicht niet vertrouwen. Op dit moment zijn er veel tussenpartijen betrokken om de informatie en documenten rondom exportzending te verifiëren, valideren en uitwisselen. Hierdoor zijn de processen ondoorzichtig en mogelijk inefficiënt. Het gebruik van digitale technologieën zoals de blockchain zou de processen transparanter en efficiënt kunnen maken."

Brexit gaat mogelijk nieuwe fytosanitaire- en kwaliteitseisen stellen aan de handel in verse producten. In het rapport 'Brexit, export en blockchain' heeft Wageningen Economic Research een aantal scenario’s uitgewerkt en daarbij in het bijzonder gekeken naar wat deze scenario’s zouden kunnen betekenen voor de toepassing van blockchain in de keten.

In de geschetste scenario’s wordt globaal bekeken of en hoe blockchain van toepassing zou kunnen zijn op basis van de vaak genoemde eigenschappen van de technologie: redundantie en decentralisatie, onveranderlijkheid en transparantie.

Het rapport vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven