Van toekomstdroom naar toekomstdrone

“Een teler kan miljoenen plantjes nooit tegelijk in de gaten houden, onze drones in de toekomst wel.” Was getekend Gerhold ten Voorde van Corvus Drones. Hij doet zijn verhaal over het bedrijf dat werkt aan autonome drones voor agrarische toepassingen op de website van het World Food Center. 


Team Corvus, met uiterst rechts Gerhold

“Er is veel vraag naar data in kassen. Als kweker of teler is het bijna onmogelijk om kiemen dagelijks te tellen en analyseren. Dat gebeurt nu vaak steekproefsgewijs. Een drone, die door de kassen vliegt, kan vanaf boven heel makkelijk data verzamelen. Samen met kunstmatige-intelligentie-partners, zoals Track32, werken we aan drones voor de glastuinbouw die zelfstandig vliegen en beelddata verzamelen en analyseren.

Die technische uitdaging van automatisch vliegen vind ik al fantastisch. Dat je vervolgens voor veel bedrijven waardevolle data verzamelt, maakt het een heel mooi product. Wij kunnen er hopelijk straks van leven, telers en kwekers gaan er ook geld op verdienen. We zitten nu volop in de testfase, hopelijk rollen we het product later dit jaar verder uit. Wie weet vliegen we over een paar jaar wel letterlijk de wereld over.”

Lees hier het hele interview.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven