Teeltwisseling bij Westlandpeppers: hard werken met 'scrabblewoorden'

Bij paprika-, peper- en tegenwoordig ook kruidenteler Westlandpeppers is de teeltwisseling in volle gang.

De afgelopen weken is men al bezig geweest met het leeg halen van de kassen in De Lier en volgende week zal ook de kas in 's-Gravenzande volgen.

Pepers en snackpaprika's zijn eenjarige planten en eind oktober/begin november zijn deze helemaal 'op' en uit gegroeid. Dit betekent dat er weinig vruchten aan de planten groeien en ze uit de kas gehaald moeten worden. 

De telers knippen eerst alle touwen waar de planten aan groeien door, zodat de planten omvallen. Aan het einde van het seizoen zijn sommige planten wel 6 meter hoog, deze kunnen zonder touwtje niet meer staan.

Hierna worden alle planten in de paden gelegd en opgeruimd. Alle plantresten en de kokossubstraatmatten worden gerecycled tot bodemverbeteraar. Vervolgens is de kas toe aan een grote schoonmaak, zodat begin december de nieuwe kleine plantjes in de kas kunnen. 

Op de Twitterpagina van Westlandpeppers is nog meer over het teeltwisselproces te volgen. Zo werd een 'mooi scrabblewoord' ontdekt (stammenzaagmachine) en deelt men dat er getest wordt met een hogedrukpomp bij het reinigen van het kasdek.

Importseizoen
Dat de kassen leeg zijn betekent niet dat de telers geen producten meer hebben, vanaf oktober/november komen alle producten uit Spanje, Marokko & Israël. Daar werkt men al jaren met dezelfde telers. Hierdoor kunnen ze jaarrond pepers & snackpaprika's aanbieden en verpakken. Het is wel zo dat sommige producten niet worden geteeld bij de telers in het buitenland. Deze zijn dan niet beschikbaar tot de telers in Nederland in april/mei weer kunnen oogsten in onze kassen in Nederland.

Ook is het zo dat de teelt bij de telers in het buitenland nog op gang moet komen en hier nog niet vol op geoogst kan worden. Hierdoor zijn sommige producten schaars. De telers wijzen iedereen op de webshop waar men kan zien welke producten er beschikbaar zijn en iedereen zich ook kan aanmelden voor e-mailmeldingen zodra een product weer beschikbaar is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven