Hoofdkantoor PB tec geen 'stereotype snelwegpand'

Wanneer je als architectenbureau gevraagd wordt een nieuw bedrijfspand aan de snelweg te ontwikkelen, kun je maar één ding doen: de uitdaging met beide handen aannemen. En dat is precies wat MoederscheimMoonen Architects deed toen internationaal tuinbouwtechniekbedrijf PB tec aanklopte met de vraag voor een nieuw hoofdkantoor.

Dankzij het succes van het bedrijf, dat innovatieve en geavanceerde tuinbouwoplossingen maakt op het gebied van elektrotechniek, belichting, watertechniek en automatisering, ontstond de behoefte aan een nieuw pand met meer kantoorruimte en een grotere productiehal. En dat op een zicht locatie langs de A20 in Maasdijk.

Grijze doos bijna onvermijdelijk
Bij een gebouw met zo’n grote productieruimte is creëren van een grote grijze doos bijna onvermijdelijk, maar het nieuwe gebouw straalt ondanks de omvang niets uit van die typische snelwegarchitectuur.

Denkend aan de roots van PB tec gebruikte MoederscheimMoonen Architects het iconische bovenaanzicht van het Westlandse landschap als inspiratiebron voor de gevel van het gebouw. Het bovenaanzicht van de ‘glazen stad’ vormt de basis van het ontwerp de voorgevel van het pand, die bestaat uit verschillende kaders.

Maar ook binnen het gebouw komt het DNA van het bedrijf terug. Tijdens het ontwerpproces dook MoederscheimMoonen Architects diep in de werkwijze en processen van PB tec en met deze kennis creëerden ze een optimale werkomgeving in het kantoor en in de werkplaats. Om te zorgen dat de afdelingen vloeiend met elkaar opereren, onderzocht het team de verschillende disciplines en hoe ze met elkaar samenwerken. Zo kreeg het hart van de organisatie, de assemblageruimte, een centrale plek in het gebouw tussen de productieruimtes en de kantoren.

Met het ontwerp bewijst MoederscheimMoonen Architects dat een bijzonder kantoorpand niet op de Zuidas hoeft te staan om indruk te maken en breken ze het stereotype van de snelwegarchitectuur zoals we die kennen. Want één ding is zeker volgens de architecten: Het nieuwe kantoor van PB tec doet de hoofden op de snelweg een kwartslag draaien. 

Voor meer informatie:
PB tec
www.pb-tec.com
info@pb-tec.comMoederscheimMoonen Architects
www.moederscheimmoonen.nl
office@moederscheimmoonen.nl 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven