Vreemde gewaarwording in Westland

Westland is in ontwikkeling en een van de effecten daarvan is de komst van fastfoodketens die zich strategisch langs de invalswegen vestigen. Pieter Immerzeel van CDA Westland stuurt er een ingezonden brief over en zet vraagtekens bij de ironische tegenstelling. 

Het volgende is aan de hand, in vrij korte tijd zijn in het Westland meerdere fastfoodvestigingen geopend. Op zichzelf is dit geen schokkend nieuws, echter wel als men bedenkt dat dit gebeurt in een gebied waar men de meest gezonde, lekkere en milieuvriendelijke groenten en fruit kweekt.

Hierdoor is onze streek welvarend en levert dit voor velen werk en inkomen op, daar zijn we met elkaar ook ongelooflijk trots op. Dan is het toch wel opmerkelijk nieuws dat er in ons Westland veel vraag naar fastfood is!

Ook voor toeristen en zakenlui moet het een vreemde gewaarwording zijn om eerst langs meerdere fastfood restaurants te rijden voordat er een bezoek aan Koppert Cress of Tomato World gebracht kan worden.

Ik gun iedereen een Big Mac of Whopper, maar weet wel dat fastfoodrestaurants zorgen dat we ongezond eten door veel verzadigde vetten. Veel afval produceren door de vele (onnodige) verpakkingen en fastfood o.a. debet is aan de veroorzaking van obesitas onder de mensen, maar vooral onder onze kinderen.  

Een zorgelijke ontwikkeling omdat vooral juist nu in coronatijd mensen zouden moeten werken aan meer weerstand. Weerstand opbouwen door gezond te leven meer te bewegen en vooral gezond te eten.

Iedereen mag zijn eigen keuzes maken in het leven en een maandelijks bezoek aan McDonalds is echt geen probleem. Maar laat u niet te veel verleiden door gemak, kies voor de producten van onze eigen kwekers. Laten we trots zijn op het Westland met haar gezonde groenten en fruit!! 

Pieter Immerzeel, raadslid CDA Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven