Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw teeltsysteem voor pitaja's maakt snelle, vroege teelt mogelijk

Zagen we onlangs nog papaya's in een Nederlandse kas, in Spanje wordt gewerkt aan een teeltsysteem voor pitaja's. Dit jaar is die vrucht flink in populariteit gestegen met goede prijzen op de markt. Het gevolg van toegenomen vraag, omdat de vrucht met een hoog gehalte aan vezels en antioxidanten door voedingsdeskundigen wordt aangeprezen. 

Het Spaanse NGS werkt mee aan de ontwikkeling van een nieuw teeltsysteem voor pitaja. Donald van NGS: "Ons NGS hydroponic systeem voor pitaja maakt een vroege teelt mogelijk, die zelfs in het eerste jaar van aanplant al een oogst oplevert. Dit is mogelijk omdat de plant in het NGS systeem op een hoogte van 2 meter wordt geplaatst en niet vlakbij de grond, zoals bij de conventionele manier van telen gebeurt."

Op hoogte is een voordeel
Met dit systeem hoeft de teler de plant in de eerste maanden en zelfs jaren niet te voorzien van steun of aan bladverwijdering te doen, omdat het gewas met dit systeem van boven naar beneden groeit, waarbij de bladeren door de zwaartekracht gaan hangen. Donald: "Omdat het niet nodig is om bladverwijderingswerkzaamheden uit te voeren is de bloei en oogst eerder dan met enig ander teeltsysteem."

Dit geeft de mogelijkheid om tot 10.000 pitaja's per hectare te telen. "Dankzij het betere gebruik van licht en grond zijn we in staat om elke 2 meter een teeltlijn op te nemen zonder extra aanpassingen aan het systeem, die vaak wel nodig zijn bij conventionele teeltmethoden die worden gebruikt."

Voor meer informatie:
New Growing Systems
ngs@ngsystem.com 
www.ngsystem.com 

Publicatiedatum: