Duitse bioteler vervangt plastic door kartonnen verpakking

Mondi, fabrikant van verpakkingen en papier, heeft met met de Beierse bioteler BIOhof Kirchweidach samengewerkt aan de ontwikkeling van een duurzame verpakkingsoplossing voor de  tomatenverpakkingen van 500 gr voor Penny-supermarkten, die onderdeel vormen van de grote Duitse retailketen REWE.

De Coral Tray beantwoordt aan de wens van BIOhof om haar vorige verpakking, waarvoor 2,5 gr plastic folie per verpakking werd gebruikt, te vervangen door een plasticvrije, recyclebare oplossing, en draagt hiermee ook bij aan de verwezenlijking van de duurzaamheidsdoelstellingen van REWE.

De Coral Tray dankt haar naam aan haar gelijkenis met zeekoraal en haar bijdrage aan het reduceren van plastic afval wat uiteindelijk tot minder vervuiling van zeeën zal leiden. Deze innovatieve nieuwe verpakking is geheel recyclebaar en vervaardigd van hernieuwbare materialen en kringloopkarton, waarvan het recyclingpercentage in Europa gemiddeld meer dan 80% bedraagt. 

Volledig recyclebaar
De verpakkingsexperts van het Oostenrijkse Mondi Grünburg werkten samen met het team van BIOhof aan een kartonnen tray met geïntegreerd deksel, gemaakt van lichtgewicht F-flute golfkarton. Zowel de binnen- als buitenkant zijn gemaakt van 100% hergebruikt materiaal en de Kraft Top-binnenzijde garandeert dat de verpakking voldoet aan de eisen voor voedselverpakkingen. Deze nieuwe oplossing kan vervaardigd worden voor zes verschillende verpakkingsformaten en biedt BIOhof de mogelijkheid om hem ook voor het verpakken van andere bio-AGF te gebruiken. 

"Bij Mondi streven we naar duurzame ontwerpen en we waren blij samen te mogen werken met BIOhof aan het uitbreiden van haar portfolio duurzaam verpakte producten. De Coral Tray ziet er aantrekkelijk uit in het winkelschap. De expertise van Mondi heeft ervoor gezorgd dat de perfecte balans tussen een goed zicht op het verpakte product, stevigheid en stapelbaarheid werd gecreëerd."

“PENNY streeft een lange termijn duurzaamheidsstrategie na waarin verpakkingen een cruciale rol spelen. We focussen niet alleen hier op maar proberen dit altijd in de context van voedselverspilling te zien. We kunnen verpakkingen niet zomaar afschaffen wanneer dit tot grotere voedselverspilling leidt. Ik ben daarom blij dat we deze volledig recyclebare kartonnen verpakking hebben kunnen ontwikkelen voor de Naturgut trostomaten van BioHof," aldus Patricia Brunn, directeur fruit, groenten, bloemen en planten bij Penny.

Goede bescherming vruchten
“Dankzij de stabiliteit van deze verpakking is het product zeer goed beschermd tegen beschadigingen. Ook voorkomt de verpakking het kneuzen van de tomaten in de winkelmand/kar of tijdens het vervoer naar de consument thuis. De producten kunnen ademen dankzij de uitsparingen in de tray, waardoor er minder risico op schimmelvorming is. Ook kan er geen condensatie optreden, wat in plastic verpakkingen vaak wel het geval is," legt Florian Steiner uit, algemeen directeur van BIOhof Kirchweidach. 

Voor meer informatie:
Mondi Group
www.mondigroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.