"telers kunnen innoveren zonder dat het hen al te veel geld kost"

Het GLITCH Kompas brengt mensen samen

“Als komkommerteler denk ik dat het ontzettend belangrijk is om met elkaar samen te werken”, zegt Thom van Mullekom, financieel en operationeel manager bij Multigrow Grashoek B.V. “Veel bedrijven in onze sector zijn sterk gefocust op de kostprijs. Dat maakt het voor komkommertelers lastig om te blijven innoveren. Vaak is er te weinig geld beschikbaar of is het budget niet voor handen, waardoor telers op de oude voet verder gaan.”

Volgens Thom is het GLITCH Kompas een erg goede toevoeging voor de sector om toch steeds bezig te blijven met innovatie en vernieuwingen, zonder dat het de teler al te veel geld kost. Naast dat het GLITCH Kompas ontzettend leerzaam is voor telers, leren ze misschien nog wel meer van elkaar, volgens Thom.

Onderzoekers eerste stap, telers haken aan
Co-creatie is de sleutel tot succes en dit kan Thom wel beamen. Het GLITCH Kompas brengt de juiste mensen bij elkaar. Onderzoek, techniek en ondernemerschap komt hier samen, terwijl deze los van elkaar niet direct in relatie hoeven te staan met elkaar. “Door dit juist wel te doen komen we verder, de sector als geheel, maar ook als organisatie. Wat is je einddoel en waar wil je naar toe? Binnen zo’n samenwerkingstraject wordt samen bekeken hoe een dergelijke proef opgesteld kan worden. De onderzoekers zetten de eerste stap en kijken wat er mogelijk is en vervolgens kijken de telers mee of dit in lijn ligt met het einddoel dat ze voor ogen hebben. Als dit het geval is, dan wordt er gekeken naar de technische specificaties die nodig zijn om dit daadwerkelijk te kunnen realiseren”, geeft Thom aan.

Co-creatie
Maarten Vliex, projectleider bij Botany B.V., maar ook projectlid binnen GLITCH, haakt hierop in. Ook hij vind dat co-creatie binnen GLITCH een ontzettend belangrijk aandeel heeft. Daarom heeft het GLITCH Kompas volgens hem ook zoveel toegevoegde waarde.

“Het afgelopen jaar hebben we dankzij co-creatie veel telers, onderzoekers en de markt met elkaar verbonden. Het is mooi om vanuit die interactie proeven op te zetten en daarover te sparren. Je merkt echt dat we daarmee verder komen. Voor mij is het GLITCH Kompas een routekaart om de juiste mensen bij elkaar te brengen." aldus Maarten.

Voor meer informatie:
GLITCH
www.hetglitchkompas.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven