Sligro Food Group zet 9,5% minder om in derde kwartaal van 2020

De omzet van horecagroothandel Sligro Food Group nam in het derde kwartaal van 2020 met 9,5% af ten opzichte van vorig jaar. Deze afname was volledig autonoom. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2020 af met 14,4%. Gecorrigeerd voor de omzet die in het eerste halfjaar 2020 nog vanuit de acquisitie van De Kweker werd toegevoegd, was cumulatief sprake van een autonome afname van 16,8%.

Sligro Food Group zette in het derde kwartaal van 2020 voor 547 miljoen euro om. Van deze omzet werd 504 miljoen in Nederland gerealiseerd en 43 miljoen in België. De afzetmarkten van het bedrijf ondervinden veel hinder van de overheidsmaatregelen die genomen worden om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Dat beïnvloedde de omzet in het tweede kwartaal significant, maar in het derde kwartaal was er mede door een mooie zomer toch al een sterk herstel.

Met de recent aangekondigde maatregelen in Nederland en België verwacht Sligro een nieuwe stap terug te moeten zetten in de omzet in het vierde kwartaal. Het bedrijf stelt vast dat het omzetverlies in de eerste 3 kwartalen van 2020 beduidend minder is dan gemiddeld in de markt en concludeert daaruit dat er marktaandeel wordt gewonnen.

Bron: Sligro Food Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven